F.A.Q

Is het koud in de ballon?
Nee, want de ballon heeft de snelheid van de wind zodat u die niet voelt. Bovendien staat u onder de brander en die geeft ook nogal wat warmte. De temperatuur is hetzelfde als wanneer u over straat zou lopen.

Wat voor kleding moet ik aan?
Sportieve/vrijetijdskleding; gewoon kleding waarin u zich prettig voelt. Ook stevige schoenen zijn aan te raden. (Dus geen naaldhakken, mantelpakjes en driedelige kostuums...). U hoeft geen extra kleding mee te nemen.

Kan ik luchtziek worden?
In principe is dit uit te sluiten omdat de mand zo stil onder de ballon hangt, dat er een borrelglaasje op de rand van de mand gezet zou kunnen worden zonder dat dit glaasje valt. Plotselinge bewegingen zijn er niet tenzij de piloot de ballon wat snel laat stijgen of dalen - dit kunt u nog wel eens aan uw oren voelen. Voor de rest heerst er alleen maar RUST!

Ik heb hoogtevrees, kan ik nu wel mee?
Velen met hoogtevrees hebben reeds het Nederlandse landschap van boven kunnen bewonderen. De ervaring heeft geleerd dat zij géén last hebben gehad van hun hoogtevrees. De hoogtevrees verdwijnt zodra de heteluchtballon het contact met de grond verliest. U zult alleen nog maar genieten!

Hoe kom ik weer thuis?
Er is altijd een 'crew' aanwezig die meehelpt met het opblazen en opzetten van de ballon. Deze crew zal gedurende de hele vaart achter de ballon aanrijden en bij de landing dus ook weer aanwezig zijn om de spullen weer op te ruimen. Uiteraard kunt u dan weer mee terugrijden naar het vertrekpunt. Natuurlijk kunnen ook vrienden, kennissen en/of familieleden met eigen vervoer achter de crew aanrijden zodat ook zij bij de landing aanwezig kunnen zijn.

Hoe wordt een ballon opgezet?
Klik hier voor een complete uitleg met foto's.